Besplatni program za fakturisanje.

Eurofaktura je internet poslovna aplikacija, u potpunosti prilagođena zakonodavstvu Bosne i Hercegovine. U samo par sekundi napišite račun profesionalnog izgleda, pratite kretanje zalihe u skladištima, povežite se s vašom internet trgovinom i budite usklađeni sa zakonskim propisima.

Eurofaktura je fleksibilna aplikacija koja raste u skladu s potrebama vaše firme.

Besplatno je !

Pratite svoje poslovanje gdje god se nalazili

Upravljate svojim poslovanjem s bilo koje lokacije. Ako ste na putu, koristiti možete naše mobilne aplikacije za izdavanje i slanje računa, praćenje plaćanja i pregled svih arhiviranih poslovnih dokumenata.

Eurofaktura možete koristiti sa bilo kojeg uređaja (računara, pametnog telefona i tableta), u svim pretraživačima (Mozilla, Chrome, Explorer,…) i u svim sistemima (Android, Apple, Windows i Linux).

Upoznajte naše mobilne aplikacije!

eRegistrator
(e-čitač vaših dokumenata)

Mobilno fakturisanje i ispis računa
(uključeno praćenje zaliha)

Mobilna aplikacija za izvještaje
(uvid u grafikone i kada ste na putu)

Računi u svim formatima!

Pošaljite i ispišite vaše račune na razne načine:

 • ispis računa u A4 formatu ili u bilo kojoj drugoj veličini papira, s ispisom na standardni pisač,
 • ispis računa pomoću POS pisača,
 • ispis računa upotrebom Bluetooth prijenosnog pisača,
 • slanje PDF računa i ponuda putem e-pošte kao PDF prilog ili link,
 • slanje SMS-a sa linkom do računa i ponuda direktno na mobilni telefon (smartphone) kupca,
 • elektronskom razmjenom putem Eurofaktura.ba,
 • i slanje redovnom poštom.

Preuzmite kontrolu nad novčanim tokom

Pratite vaše narudžbe, ponude i račune po raznim statusima.

Primljene uplate?

 • evidentirajte plaćanja na računima,
 • povežite se s vašim internet bankarstvom za automatski prihvat izvoda i uvoz plaćanja iz vaše banke.

Zakašnjele uplate? Otvorene narudžbe?

 • provjerite grafikone na početnoj stranici (dashboard) kako biste vidjeli ko još nije platio i koje je narudžbe potrebno izvršiti.
 • pregledajte vaše otvorene obaveze i datume pristizanja.

Svi alati, koje vaše poslovanje treba!

Automatsko opominjanje kupaca

Eurofaktura umjesto vas prati zakašnjela plaćanja kako biste se vi mogli posvetiti važnijim stvarima. Zadajte vlastita pravila u skladu s kojima će Eurofaktura slati automatske opomene vašim kupcima vezane na kupca, iznos računa i datum pristizanja.

Opomene mogu biti personalizovane i poslane kao e-mail ili SMS poruka direktno na mobilni telefon kupca.

Prebacite naplatu dugova na auto-pilot i posvetite se vašem poslu.

Besplatno je !

Bogat izbor prijedloga!

Ne morate trošiti svoje vrijeme za oblikovanje izgleda računa!

Registrirujte se za besplatno testiranje i odaberite jedan od već gotovih prijedloga direktno iz naše galerije.

Uključen pristup za vašeg knjigovođu!

Povežite se i sarađujte s knjigovođom online - zaboravite na slanje papira i izvoze podataka za knjigovođu. Vaš knjigovođa se jednostavno može prijaviti u vašu bazu i knjigovodstveno obraditi sve dokumente i pripremiti potrebne obračune direktno u programu Eurofaktura.ba. Zajedno s knjigovođom pristupate, pregledavate i istovremeno radite s istim podacima.

Eurofaktura koriste stotine računovodstvenih kancelarija u cijeloj regiji, pružajući uslugu računovodstva u oblaku. Povežite se s njima za profesionalnu podršku koja vam je potrebna i jednostavno djelite knjigovodstvene dokumente u oblaku.

Pogledajte kartu —->

Upravljanje s više firmi

Upravljate s više firmi/organizacija? U Eurofaktura možete koristiti isti korisnički račun za vođenje više organizacija i jednostavno prelaziti iz jedne organizacije u drugu.

Veći broj zaposlenih, korisničkih računa, produžnica, skladišta ili trgovina?

Za Eurofaktura.ba to ne predstavlja nikakav problem! Kreirati možete neograničen broj korisnika i svakom dodijeliti drugačija korisnička ovlašćenja i prava, u skladu s njegovim ovlašćenjima na radnom mjestu. Isto vrijedi i za vaše interne podjele i organizacijske strukture. Eurofakura.ba se može vrlo lako prilagoditi potrebama vaše organizacije.

Uvijek raspolažete sa svim podacima

Vaši poslovni podaci su iznimno važni i zbog toga vodimo posebnu brigu o zaštiti i sigurnosti naših podatkovnih centara i servera. Svi podaci koje sačuvate ‘u oblaku’ su vaši te ih u skladu s time možete u svakom trenutku samostalno izvoziti. Podržavamo izvoze podataka u Excel, LibreOffice, CSV i PDF.

Želite li prenijeti ili uvoziti vaše podatke iz drugog programa, na raspolaganju su vam mnoge mogućnosti uvoza, poput uvoza poslovnih partnera i zaposlenih, šifrarnika artikala i početnog stanja zaliha, glavne knjige, osnovnih sredstava te uvoz drugih dokumenata (izlazni i ulazni računi,…).

Kliknite ovdje kako biste pristupili mobilnoj aplikaciji za ovu funkciju

Izvještaji koje možete razumjeti

Prodajni i finansijski izvještaji koji vam daju osnovni pregled o uspješnosti vašeg poslovanja:

 • prodajni izvještaji, praćenje prodaje po regijama/vremenu/proizvodu/komercijalistu/itd.,
 • najvažniji kupci,
 • top lista najprodavanijih artikala,
 • izvještaji za optimizaciju zaliha,
 • praćenje prihoda i prodaje
 • praćenje novčanog toka,
 • i mnogo više…

Izvještaji mogu biti zadani kao grafikoni na vašoj početnoj stranici (dashboard) i prikazivati ažurne podatke o vašem poslovanju.

Pristupite brojkama i grafikonima direktno putem vašeg pametnog telefona, koristeći našu mobilnu aplikaciju za izvještavanje!

Proširite svoje poslovanje na nova tržišta

 • Više – jezičan – prijedlozi za račune pripremljeni u više jezičkih varijanti.
 • Više – valutni – kreirajte račune u stranoj valuti s automatskim preračunom iznosa po kursnoj listi Centralne banke Bosne i Hercegovine, uz mogućnost zadavanja cjenovnika u stranoj valuti. Pre-definirajte novčanu valutu za vaše kupce.
 • Automatska provjera obveznika PDV u EU direktnim povezivanjem sa sistemom VIES.
 • Podržane sve EU stope PDV. Ako vaši prihodi od prodaje premašuju prag zadan za pojedinačnu državu članicu EU, u našem programu ćete moći jednostavno obračunati PDV po poreznoj stopi te EU države.
 • Podržano generisanje naloga za plaćanje i uvoz bankovnih izvoda u formatima mnogih država.
 • Proširen kontni plan – koristite kontni plan za dvostavno knjiženje i zadajte nazive za generisanje finansijskih izvještaja u više jezika, ako ste vlasnik firme iz druge države.
 • Ispis izvještaja u željenoj valuti. Zadajte željenu valutu za prikaz izvještaja na početnoj stranici, bez obzira na lokaciju sjedišta vaše firme. Odlična funkcionalnost ako imate firmu izvan ili u Eurozoni!

Mnogo više od samo jednostavnog fakturisanja!

Pratite skladište i inventar

Budite u toku sa stvarnim stanjem zaliha i upućeni u kojem trenutku artikli ulaze i izlaze iz skladišta. Zalihe možete dodatno pratiti po serijskim i po LOT brojevima.

Upravljajte sa više skladišta

Pratite međuskladišta, vodite pregled zaliha po svim ili po pojedinačnom skladištu i upravljajte konsignacijskim skladištima.

Izradite otpremnice za isporuku dobara

Praćenjem kartice artikala po skladištima uvijek ćete imati na uvid tačne podatke o datumu i vremenu isporuke artikala. Isto tako, imati ćete jasan pregled nad obračunatim otpremnicama i otpremnicama za koje je još potrebno izraditi račun.

Narudžbe kupaca

Pratite narudžbe kupaca i upravljate nabavom bazirajući se na cjelokupnu raspoloživu i rezervisanu zalihu (otvorene narudžbe). Narudžbe kupaca mogu biti direktno uvezene iz vaše Web Trgovine. Pobrinite se da vam se ni jedna narudžba ne izgubi.

Narudžbe dobavljačima

Pošaljite narudžbe dobavljačima prateći minimalnu zalihu, primljene narudžbe kupaca ili druge kriterije.

Ponavaljući računi

Kao podrška pri ponavaljućim zadacima, na raspolaganju je funkcionalnost za automatsko kreiranje ponavaljućih računa.

Izradite vlastiti cjenovnik

Cjenovnik možete zadati po kupcu ili grupi kupca, po periodu i za svaku valutu posebno. Kao dodatna posebnost na raspolaganju je mogućnost unosa popusta po kupcima i grupama artikala.

Istaknite vaš logotip!

Ispise prodajnih dokumenata moguće je 100% personalizovati. Ako ne možete pronaći pravi prijedlog u našoj galeriji prijedloga, kreirati možete vlastiti prijedlog koristeći HTML ili Word.

Otvoriti možete čak i korisnički pristup za vaše kupce ili dobavljače i omogućiti im ograničen pristup vašim podacima. Prilagođen pristup sa vašim logotipom može biti kreiran isključivo za vašu firmu, po vašoj narudžbi. Ova je funkcionalnost posebno zanimljiva za računovodstvene kancelarije koje pružaju uslugu vođenja računovodstva u oblaku, putem Eurofaktura.ba.

Fakturisanje & Vođenje računovodstva vaše Internet trgovine, u skladu sa zakonskim propisima

Povežite se sa vodećim platformama internet trgovina i za vašu internet trgovinu osigurajte fakturisanje u skladu sa zakonskim propisima!

Eurofaktura.ba se automatski povezuje sa internet trgovinama na platformama Magento, Woocommerce, Prestashop, Opencart i Shopify.

Po uspostavljanju povezivanja, vaše online narudžbe kupaca automatski će se prenositi u Eurofaktura.ba. Zalihe će se sinhronizovati sa internet trgovinom i tako vašim online kupcima pružati ažurne informacije o raspoloživim količinama.

Više od 40.000 korisnika je iskazalo povjerenje našoj aplikaciji!

Naš online program Eurofaktura pokrenut je kao aplikacija za online fakturisanje na području Bosne i Hercegovine. Program vuče korjene od firme E-računi, sa sjedištem u Sloveniji, osnovane davne 2002. godine. Od tada uspiješno vodimo naš, u oblaku baziran posao, već duže od 20 godina, širenjem u mnoge Evropske države, integrisanjem lokalnih i jezičkih specifičnosti. Našem programu vjeruje više stotina knjigovođa u cijeloj regiji, koristeći ga za izvršavanje svakodnevnih poslovnih zadataka.

Mala smo firma koja pruža usluge drugim malim firmama. Kontaktirate li našu korisničku podršku, na drugoj strani će vas čekati pravi čovjek koji će vam rado posvetiti svoje vrijeme i pružiti prave savjete koji su vam potrebni u poslovanju!

Program e-računi je vrlo jednostavan za korištenje. U osnovi je kvalitetno postavljen te ima mogućnost da se vrlo lako proširi i na više od običnog poslovnog programa.Odnos cijene i kvalitete je bez premca u regiji.Tehnička podrška čista petica.

Slobodan Mandić – L.A.V. inženjering d.o.o.

Nakon dugog traženja knjig. programa s kojim bih bila zadovoljna, naišla sam na e-račune. S obzirom da su mi potrebni svi moduli za vođenje poslovanja, od izdavanja računa do godišnjih izvještaja, e-računi su pun pogodak.

Kristina Šepović – Moj servis informatika d.o.o.

Program E-računi koristim godinu dana. Jako je dobar i pouzdan. Pristupiti mu mogu sa bilo kojeg računala koje ima pristup internetu što mi olakšava praćenje zbivanja na poslu. Ne moram brinuti o pohrani podataka. Program mi štedi vrijeme kod izrade knjiga jer je sve odlično povezano. Mogu ograničiti pristup podacima ostalim djelatnicima u skladu sa njihovim ovlastima na radnom mjestu. Programeri su vrlo brzo prilagodili program mojim potrebama, a u slučaju bilo kakovih nejasnoća uvijek mi stoje na raspolaganju. Toplo preporučam E-račune!

Nevenka N. Vještica,dipl.ing. – Eurofibula d.o.o.

Revolucionirajte svoj način naplate danas!